Volledig scherm
Luka Ilic legt aan voor zijn doelpunt. © BSR Agency

Luka Ilic oogst lof: ‘Hij kan ineens twee, drie man voorbij, geniaal’

,,Geweldig man. Hij is echt een momentenvoetballer. Je ziet dat hij niet voor niets van City komt", zegt Finn Stokkers als de flitsende treffer van Luka Ilic ter sprake komt die de 0-2-eindstand in het voordeel van NAC op het scorebord bracht.

,,Hij kan ineens twee, drie man voorbij. Dat is geniaal. Het is ontzettend belangrijk om zo'n speler in de groep te hebben. Alle credits zijn voor hem.” De spits was na een individuele actie van Luka Ilic dicht bij een doelpunt maar zag zijn inzet tot twee keer toe gekeerd worden door de verdediging van FC Dordrecht. ,,Dat soort jongens zorgen voor een kwaliteitsimpuls. Ivan vond ik ook vrij sterk op het middenveld. We kunnen als team zeker nog groeien."

Twaalfde man

De drukke Luka Ilic, die energie voor tien lijkt te hebben, deelde een pluim uit aan het team en de meegereisde supporters. ,,We hebben hard gewerkt, ik ben trots op de jongens", zegt de twintigjarige smaakmaker. ,,Dank aan de twaalfde man die ons gesteund heeft met een vol uitvak. Dat inspireert en voetbalt een stuk makkelijker. Ik voel het verschil met vorig seizoen, deze spelers zijn erg gemotiveerd. Persoonlijk is het voor mij een verschil dat mijn jongere broer erbij is dit jaar. Iedereen zegt dat het lijkt alsof hij een ervaren speler is, maar hij is toch echt pas achttien jaar. Ik denk wel dat hij nog wat tijd nodig heeft om te laten zien waartoe hij werkelijk in staat is."

Over zijn doelpunt, de 2-0, bleef hij bescheiden. ,,Voor mijn doelpunt wil ik El Allouchi bedanken, hij bracht mij in stelling waardoor ik de gelegenheid kreeg om mijn actie in te zetten. Weet je: het hangt van de situatie af. Soms doe ik wat erin mij opkomt, dat is mijn spel.”

Volledig scherm
Finn Stokkers, hier in duel met Fabian de Abreu, is onder de indruk van het spel van teamgenoot Luka Ilic. © Dennis Wielders/Pro Shots

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen