Volledig scherm
Nick Olij is al niet meer uit het NAC-doel weg te denken. © BSR Agency

Lof voor Nick Olij: NAC-doelman ontvangt nominatie voor verkiezing beste keeper van de eerste periode

Nick Olij is genomineerd voor de titel ‘Beste Keeper’ van de eerste periode. De doelman van NAC heeft concurrentie van drie collega's. Voor de titel ‘Beste Speler’ komt géén speler van de periodekampioen in aanmerking.

Voor Olij is de nominatie een beloning voor zijn uitstekende spel de eerste negen wedstrijden. De doelman lijkt al niet meer onder de lat van NAC weg te denken. Na een aantal wisselvallige voorgangers heeft de flamboyante goalie korte metten gemaakt met het doelmannen-syndroom in het Rat Verlegh Stadion. Olij hield vijf keer (in negen duels) zijn doel schoon en was met een aantal goede reddingen belangrijk voor zijn ploeg.

De concurrentie voor de verkiezing komt uit Doetinchem, Utrecht en Leeuwarden. Naast Olij zijn namelijk ook Hidde Jurjus, Fabian de Keijzer en Sonny Stevens genomineerd. Zij staan onder de lat bij respectievelijk De Graafschap, Jong FC Utrecht en Cambuur.

Oud-NAC’er Robert Mühren staat op de shortlist om tot ‘Beste Speler’ verkozen te worden. De aanvaller van Cambuur heeft concurrentie van ploeggenoot Jamie Jacobs, Branco van den Boomen (De Graafschap) en Ryan Gravenberch (Jong Ajax).

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.