Volledig scherm
© Pro Shots

Linksback Smith-Brown moet bij NAC plaatsmaken voor Gino Demon

ZUNDERT – Na zijn dramatische optreden tegen FC Eindhoven is Ashley Smith-Brown zijn plaats kwijtgeraakt bij NAC. Dat bevestigde trainer Marinus Dijkhuizen donderdagochtend na de afsluitende training.

Gino Demon vervangt de Engelse huurling van Manchester City vrijdag (20.00 uur) tegen FC Emmen als linksback. “Ik heb deze week met Ashley een gesprek gehad en daarin uitgelegd dat ik niet tevreden over hem ben de laatste weken. Daarom kies ik nu voor een ander”, zegt Dijkhuizen.

Dan is het opvallend dat Demon een basisplaats krijgt en niet Charni Ekangamene. De Belg werd op de laatste dag van de zomerse transfermarkt op huurbasis voor een seizoen overgenomen van Zulte Waregem. In de drie wedstrijden dat hij speelde, maakte Ekangamene allesbehalve indruk.

Dat Demon nu de voorkeur krijgt is een teken aan de wand. Zowel Smith-Brown als Ekangamene voldoen niet in de ogen van de technische staf. Jeugdproduct Demon, die op amateurbasis voor NAC speelt, haalde eind augustus de headlines nadat hij de winnende had gemaakt in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (1-2).

Nadien speelde hij geen minuut meer, totdat hij vorige week in Eindhoven een kwartier voor tijd Smith-Brown kwam aflossen. Tegen FC Emmen mag hij laten zien dat hij wel een geschikte linksback is voor de Bredanaars.

Van de vier Manchester City huurlingen, heeft alleen Brandon Barker nog een basisplaats. Smith-Brown, Thomas Agyepong en David Faupala zijn bankzitter. De laatste heeft al aangegeven in de winterstop te willen terugkeren naar Engeland, omdat hij vanwege de taalbarrière moeite heeft om zijn weg te vinden in Breda.

FC Emmen
Verder houdt Dijkhuizen vast aan dezelfde namen die met 6-2 onderuit gingen bij FC Eindhoven. De trainer gaf aan geen wijzigingen door te voeren op het middenveld met Olivier Rommens, Grad Damen en Robbie Haemhouts. De weer fitte Jeff Stans keert terug op de bank. Gianluca Nijholt (knie) en Mounir el Allouchi (enkel) ontbreken door blessures.

Tegenstander FC Emmen mist twee belangrijke krachten. Doelman Dennis Telgenkamp ontbreekt vanwege een schouderblessure die hij vorige week tegen VVV opliep. Terwijl centrale verdediger Josimar Lima geblesseerd is. Zij worden vervangen door Wieger Sietsma en Nick Bakker.

Opstelling
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Demon; Rommens, Haemhouts, Damen; Korte, Dessers en Barker.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen