Volledig scherm
NAC viert de zege op Cambuur. © Marcel van Dorst/Pro Shots

Linksback Noblejas debuteert als voorstopper en geniet van winnend NAC

,,Hoewel ik ernaar uitkeek om te spelen, is het niet de beste manier om erin te komen omdat een teamgenoot niet verder kon. Allereerst hoop ik dat het meevalt met Nacho en dat het niets ernstigs is.” Vanwege een blessure van zijn landgenoot Nacho Monsalve werd Javier Monsalve vrijdagavond in de rust van NAC - Cambuur (1-0) in het veld gebracht.

De enige en winnende treffer van Luka Ilic viel samen met het debuut van Othmane Boussaid en Noblejas die niet als linksback maar als centrale verdediger werd ingezet omdat de gekwetste Monsalve niet verder kon. ,,Ik heb altijd linksback gestaan en een enkele keer linksbuiten. Maar uiteindelijk speel ik op de plek waar de trainer mij nodig heeft. Ik ben zelden in het centrum opgesteld; een aantal wedstrijden hooguit. Desondanks voelde het vertrouwd aan, het ging prima volgens mij. Toch denk ik niet dat het heel vaak zal voorkomen, dat het nu meer door de omstandigheden is gekomen.”

Genoten heeft Noblejas van de entourage in het Rat Verlegh Stadion. ,,De sfeer is ongelofelijk, dit had ik niet verwacht. Het lijkt me duidelijk dat deze club op een hoger niveau thuishoort. Daarvoor ben ik naar NAC gekomen; om te promoveren. De beleving is ongekend, er zijn niet veel clubs in Spanje waar je dit ziet. Op dat punt ben ik best wel verbaasd. Het is anders, de passie en de steun van de supporters is prachtig. Zeker voor een club uit de eerste divisie.”

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

  • Ja (83%)
  • Nee (17%)
2016 stemmen