Volledig scherm
Leigh. © Greg Leigh

Linksback Leigh strijdt met Carolina om de erfenis van Angeliño

Wat al een tijdje in de lucht hing, heeft NAC vrijdagmiddag officieel bekendgemaakt. Gregory Leigh komt transfervrij over van het Engelse Bury en staat de komende drie jaar onder contract bij de Bredase club. De 23-jarige linksback mag samen met Jurich Carolina uitvechten wie de rechtmatige opvolger wordt van Jose Angeliño. 

Leigh is gescout via het immense scoutingsnetwerk van Manchester City waar NAC een samenwerkingsverband mee heeft. De voormalig jeugdspeler van City degradeerde het afgelopen jaar me Bury uit de League One, het derde niveau in Engeland. 

In totaal speelde de fysiek sterke Leigh 130 wedstrijden in de League One. Bij NAC zal hij voor het eerst getest worden op het hoogste niveau. 

Eerder op dag verbond Carolina, overgekomen van PSV, zich voor drie jaar aan de Bredanaars. Daarmee anticiperend op het vertrek van Angeliño. Met Leigh en Carolina herbergt de selectie twee nu linksbacks. Fabian Sporkslede en Pele van Anholt zijn de opties als rechtsback. James Horsfield lijkt met het aantrekken van drie backs uit te mogen zien naar een andere club.