Volledig scherm
© Pro Shots

Liesblessures spelen Giovanni Korte al weken parten

BREDA – Trainer Marinus Dijkhuizen heeft met een aardige tegenvaller te maken. Vleugelaanvaller Giovanni Korte heeft moeite met de overgang van Den Haag naar Breda en miste door blessures de twee enige serieuze oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding tegen KV Mechelen en zaterdag Sparta.

Het achterblijven van de energieke en vinnige Korte is een tegenvaller. De 1.69 meter kleine Korte is een type speler waarin de fans zich herkennen, maar de overstap van zijn geliefde Den Haag naar Breda kost tijd. Nadat de buitenspeler eerder tegen KV Mechelen ontbrak, liet hij tegen Sparta eveneens verstek gaan. Vooralsnog heeft Korte moeite om aan te haken bij de hoge trainingsintensiteit en is hij door twee liesblessures teruggeworpen. De maand augustus zal hij nodig hebben om helemaal fit te worden en zal vanaf de bank het verschil moeten proberen te maken.

Op links lijkt Danny Verbeek zeker van zijn plaats, in afwachting van hetgeen uit Manchester wordt ingevlogen. En het moet gezegd: in de enige twee serieuze wedstrijden van deze oefencampagne springt zijn bedrijvigheid in het oog.