Volledig scherm
© Pro Shots

Liesblessures spelen Giovanni Korte al weken parten

BREDA – Trainer Marinus Dijkhuizen heeft met een aardige tegenvaller te maken. Vleugelaanvaller Giovanni Korte heeft moeite met de overgang van Den Haag naar Breda en miste door blessures de twee enige serieuze oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding tegen KV Mechelen en zaterdag Sparta.

Het achterblijven van de energieke en vinnige Korte is een tegenvaller. De 1.69 meter kleine Korte is een type speler waarin de fans zich herkennen, maar de overstap van zijn geliefde Den Haag naar Breda kost tijd. Nadat de buitenspeler eerder tegen KV Mechelen ontbrak, liet hij tegen Sparta eveneens verstek gaan. Vooralsnog heeft Korte moeite om aan te haken bij de hoge trainingsintensiteit en is hij door twee liesblessures teruggeworpen. De maand augustus zal hij nodig hebben om helemaal fit te worden en zal vanaf de bank het verschil moeten proberen te maken.

Op links lijkt Danny Verbeek zeker van zijn plaats, in afwachting van hetgeen uit Manchester wordt ingevlogen. En het moet gezegd: in de enige twee serieuze wedstrijden van deze oefencampagne springt zijn bedrijvigheid in het oog.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.