Volledig scherm
© Pro Shots

Leegloop bij NAC gaat door, Joey Suk keert terug bij eerste liefde Go Ahead Eagles

DEVENTER – Drie dagen na de bekendmaking van de overstap van Kevin Brands naar Go Ahead Eagles, bewandelt ook de 26-jarige Joey Suk die weg. De middenvelder keert na drie seizoenen terug in zijn geboortestad Deventer en tekent een contract voor twee jaar.

NAC laat Suk transfervrij vertrekken ondanks een doorlopend contract tot medio 2017. De Bredase club wilde graag van de speler af omdat hij met zijn hoge salaris zwaar op de begroting drukte. Bij Go Ahead Eagles maakte Suk begin 2009 zijn debuut in het betaalde voetbal en heeft zijn liefde voor die club ook in zijn Bredase periode nooit onder stoelen of banken gestoken.

In 2013 werd Suk voor vier jaar vastgelegd door NAC nadat hij een avontuur bij het Germinal Beerschot op een mislukking zag uitlopen. De Belgen raakten in de zomer van 2013 in financiële problemen waarna de Bredanaars snel toehapten. In de drie jaar dat Suk bij NAC speelde, heeft hij echter nooit kunnen overtuigen en pendelde altijd tussen bank en basis. Hij speelde in totaal 69 wedstrijden (inclusief beker) en scoorde daarin tien keer. Acht daarvan het afgelopen seizoen in de eerste divisie.
Suk is de twaalfde speler die vertrekt bij NAC. De verwachting is dat het niet bij dat aantal zal blijven.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (37%)
  • Nee (32%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (31%)
198 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen