Volledig scherm
Vlatko Lazic.

Lazic traint even niet meer mee bij NAC

BREDA - Vlatko Lazic ontbrak donderdagmorgen op de training bij NAC. "We hebben afgesproken dat het beter is om nu even rust te creeren", zegt de verdediger. De leiding van de club laat doorschemeren dat het de indruk heeft dat Lazic liever weg wil. "Als je niet voor NAC wilt spelen, dan niet", zegt trainer Marinus Dijkhuizen schouderophalend. Volgens de speler ligt de zaak anders. "Het is niet zo dat ik per se weg wil. Ik wil juist graag bij NAC blijven. Maar dan wil ik eerst van de club weten wat het te bieden heeft."

Lazic zit met enkele punten van onvrede in zijn maag. Bijvoorbeeld dat hij niet veel verdient. "Pas bij promotie zou ik een salarisverhoging krijgen." Dat hij enkele keren gewisseld werd en er naast stond in de beide play-off-wedstrijden tegen Willem II zit hem ook niet lekker. "Ik begrijp dat ik geen basisplaats of zo kan eisen." Meer salaris is volgens hem ook niet de insteek. "Vorig seizoen heb ik ingeleverd. Ik zoek op een ander vlak wat compensatie. Iets waaruit blijkt dat de club me meer waardeert."

De multifunctionele speler (vorig seizoen stond hij alleen niet in het doel) wil nu zo snel met NAC gaan praten over zijn toekomst. "Het is absoluut niet zo dat ik het niet meer kan opbrengen om bij NAC te trainen. Deze rustpauze komt meer vanuit NAC. Als het aan mij had gelegen, had ik ook vandaag op het trainingsveld gestaan. Dit is een prachtige club, maar je moet wel kunnen werken met de mensen die er zitten. Daarom moet ik nu even goed nadenken over mijn toekomst. Voor het weekeinde hoop ik eruit te zijn."