Volledig scherm
© Pro Shots

Lazic niet langer welkom bij NAC

BREDA - Terwijl Vlatko Lazic thuis zit te wachten op een telefoontje van NAC, laat technisch-directeur Hans Smulders weten dat de club klaar is met de verdediger. "Er is al genoeg gesproken, we beeindigen zijn contract." Lazic had nog een overeenkomst voor dit seizoen. Toen hij aangaf het lastig te vinden om zich op de training te motiveren, hield het voor NAC op.

"Als je een contract hebt bij een club, verwacht je op zijn minst inzet", zegt Smulders. Lazic had moeite met het feit dat hij een laag salaris heeft. Dat zou stijgen bij promotie naar de eredivisie, maar die is er niet gekomen. De Servisch-Nederlandse speler zei niet meer geld te willen, maar een andersoortige compensatie.

Aanvankelijk wilde Lazic, net als de zeventien spelers die hem reeds zijn voorgegaan, naar een andere club vertrekken. "Vervolgens heeft hij zich bedacht", zegt Smulders. "Ik wil graag bij NAC blijven", beaamt de speler. Hoe het nu verder moet? "Met ons valt niet meer te praten", zegt Smulders. "We beeindigen het contract en Vlatko kan naar een andere club vertrekken."

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (32%)
  • Nee (39%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
867 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen