Volledig scherm
Jari Oosterwijk © photo_news

Last-minute Jari Oosterwijk verbreekt record Ronnie Stam

ENSCHEDE - De overgang van Jari Oosterwijk naar NAC ging vlak voor middernacht nog bijna mis, omdat de spits zijn handtekening niet op tijd in Zeist kreeg.

,,Er waren wat problemen met scannen. Jari zat thuis, en scannen was de enige manier om alle papieren te ondertekenen'', zegt technisch-directeur Jan van Halst. Uiteindelijk kwam het allemaal net goed. ,,Het was stressen voor alle partijen, maar om 1 seconde voor twaalf kon het licht op groen'', aldus Van Halst.

NAC meldde zich dinsdagavond om 21.00 bij Twente voor Oosterwijk. ,,En dan moet alles razendsnel gaan. Je moet er eerst met iedereen uit zien te komen en vervolgens wacht het papierwerk, wat sowieso wel een uur in beslag neemt'', zegt Van Halst.

Wat volgde was een race tegen de klok. Een klok, die onverbiddelijk verder tikte. Oosterwijk, die voor een half seizoen wordt verhuurd aan NAC, was de allerlaatste speler die in Nederland onderdak vond bij een andere club. ,,Ronnie Stam ging ooit om een minuut voor twaalf van NAC naar Twente, maar Jari heeft dat record verbroken'', lacht Van Halst.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen