Volledig scherm
AZ viert de 0-1 van voormalig NAC-speler Nemanja Gudelj. © Pro Shots

Laatste bezoek van AZ in het teken van de Gudelj's

8 november 2014. Nebojsa Gudelj zit op de tribune van het Rat Verlegh Stadion. Niet als trainer van zijn NAC, maar als vader van Nemanja Gudelj. De speler die na een uur het enige en dus winnende doelpunt voor zijn rekening neemt. ,,Deze goal is voor mijn vader en de rest van mijn familie", zegt de middenvelder na de wedstrijd.

De laatste editie van NAC – AZ (0-1) staat in het teken van de familie Gudelj. Vader Nebojsa is drie weken eerder ontslagen door toenmalig technisch directeur Graeme Rutjes. Zoon Nemanja, die de hele jeugdopleiding van NAC doorliep, neemt sportieve wraak. Na afloop zegt hij dat hij niemand iets kwalijk neemt. Een volwassen en professionele Nemanja destijds: ,,Ik ben goed met het publiek en wilde geen rare dingen doen. Ik heb respect voor de supporters, omdat zij mij vanaf de jeugd altijd gesteund hebben. Daarom heb ik geen lange neus getrokken. De emoties heb ik redelijk goed kunnen uitschakelen. Trainers worden nu eenmaal ontslagen en vinden weer een nieuwe club. Dat is de voetbalwereld."

Ruim drie jaar na de goal van Gudelj, staat NAC – AZ zaterdag (19.45 uur) weer op het programma. Ditmaal zal de wedstrijd in het teken staan van Mat Seuntjens. Evenals Nemanja Gudelj een jongen van de stad, verbonden aan Breda en vanuit de jeugd (hoewel pas op zijn zeventiende gescout) doorgekomen naar het eerste.

Eerder dit seizoen was AZ in Alkmaar met 2-1 te sterk voor NAC. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement