Volledig scherm
Bjorn Kuipers. © AFP

Kuipers moet duel tussen Utrecht en NAC in goede banen leiden

NAC gaat vrijdagavond op zoek naar de tweede zege van het seizoen. De Bredanaars gaan dan op bezoek bij FC Utrecht. De KNVB heeft Björn Kuipers aangewezen om de leiding over het duel in de Galgenwaard te nemen.

De 45-jarige arbiter uit Oldenzaal zal geflankeerd worden door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Richard Martens zal de vierde man zijn, terwijl Rob Dieperink is aangewezen als videoscheidsrechter. 

Het is de vierde keer dit seizoen dat Kuipers een eredivisiewedstrijd fluit. Voor de eerste keer deze voetbaljaargang zal de leidsman de elftallen van NAC en FC Utrecht ontmoeten.

Afgelopen seizoen floot Kuipers geen enkel duel van NAC. De laatste keer dat de arbiter een wedstrijd van de Bredanaars floot was in 2015, in de toen nog geheten Jupiler League. NAC won destijds met liefst 7-0 van FC Dordrecht. Joey Suk was de enige speler van de Parel van het Zuiden die op de bon geslingerd werd.

 1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
  PREMIUM
  Update

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

  BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7549 stemmen