Volledig scherm
Daan Klomp. © BSR Agency

Klomp en Snepvangers door NAC op huurbasis naar Helmond Sport gestuurd

Diego Snepvangers (21) wordt voor het tweede opeenvolgende seizoen door NAC aan Helmond Sport verhuurd. Daarnaast maakt ook Daan Klomp (20), evenals Snepvangers nog een jaar onder contract bij NAC, op tijdelijke basis de overstap naar de Oost-Brabanders. 

De twee clubs hebben sinds 2018 een samenwerkingsverband waarbij NAC talenten die niet in aanmerking komen voor minuten in Breda uitleent aan Helmond Sport. Met de eerste lichting NAC-spelers (Bart Meijers, Snepvangers, Jordan van der Gaag, Bodi Brusselers en Richelor Sprangers) eindigde Helmond Sport afgelopen seizoen als twintigste en laatste in de eerste divisie. 

Met Mitchell van der Gaag aan het roer speelde Klomp vorig seizoen negen eredivisiewedstrijden voor NAC, zeven daarvan in de weken net voor en de weken net na de winterstop. Onder trainer Ruud Brood verdween de centrale verdediger langzaam uit beeld en kreeg hij geen speeltijd meer; het duo Menno Koch en Erik Palmer-Brown had steevast de voorkeur. Na een kortstondige periode bij TOP Oss eind 2017 wordt Klomp voor de tweede keer door NAC verhuurd. 

Middenvelder Snepvangers kende persoonlijk een redelijk jaar in Helmond met 33 wedstrijden (2.076 minuten) en drie goals en twee assists. In de twee seizoenen ervoor moest hij zich bij NAC tevreden stellen met twee invalbeurten van steeds een kwartier.

Van der Gaag

In navolging van Snepvangers en Klomp zullen waarschijnlijk nog een of twee spelers dezelfde weg bewandelen. Van der Gaag sluit volgende week in ieder geval bij NAC aan als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, evenals Sydney van Hooijdonk en Jethro Mashart die beiden op de radar van Helmond Sport stonden. Doelman Karol Niemczycki gaat ook niet naar de Kattenmeppers, de onomstreden eerste keus Stijn van Gassel heeft immers aangegeven te blijven. 

Pikant detail: vrijdag 16 augustus komt Helmond Sport op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. De ‘return’ staat vrijdag 10 januari op de rol.

Volledig scherm
Diego Snepvangers (r.) namens Helmond Sport in duel met Per Schuurs van Jong Ajax. © BSR Agency
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.