Karol Mets.
Volledig scherm
Karol Mets. © VI Images

Karol Mets dient dag voor de wedstrijd transferverzoek in bij NAC

Karol Mets heeft vrijdag, een dag voor de wedstrijd tegen Vitesse, een transferverzoek ingediend bij NAC. Trainer Mitchell van der Gaag heeft de verdediger daarop buiten de selectie gelaten voor het bezoek aan Arnhem zaterdagavond.

,,Hij heeft vanmorgen aangegeven dat er een club is die belangstelling heeft en dat hij daar graag naar toe wil gaan. Dat verzoek heeft hij bij mij neergelegd. Daarom heb ik hem uit de wedstrijdselectie gehouden. Hij zit met zijn hoofd meer bij de transfer dan dat hij met het team bezig is”, zegt Van der Gaag die benadrukt dat het geen disciplinaire straf betreft.

Elf wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie zorgt de centrale verdediger, met een contract tot medio 2020, voor nog meer onrust bij de club die een verwoede strijd tegen degradatie voert. In de zomer van 2017 betaalde NAC 100.000 euro aan het Noorse Viking FK om hem over te nemen. Manager jeugdopleiding en voormalig lid van het technisch hart Tim Gilissen, die per 1 april in dienst treedt van Heracles als technisch directeur, houdt zich nu met de transfer van Mets bezig.

Scandinavië

Van der Gaag: ,,De markt in Scandinavië (Noorwegen en Zweden sluiten op 31 maart, Finland 10 april) is nog open. We hebben een aantal dingen besproken gedurende het seizoen en na de Graafschap dat nog eens extra aangehaald. Eerder hebben we dat besproken met Rosheuvel. Waar zijn we op dit moment mee bezig met z’n allen? Dat is missie eredivisie. Het is belangrijk om het eigenbelang daarvoor opzij te zetten. We hebben één gezamenlijk doel. Ik moet een keuze maken en dit is de afweging die ik heb gemaakt. Dat heb ik met Karol besproken en ik leg het daarom op deze manier naar buiten uit.”

Mets is bezig aan zijn tweede seizoen in Breda. In 2017/218 kwam hij 25 keer in de competitie in actie voor NAC. Dit seizoen speelde hij vijftien competitiewedstrijden en scoorde daarin één keer.

  1. Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-speler Abdellaoui

    Opsporing Verzocht vraagt aandacht voor aanslag op voormalig NAC-spe­ler Abdellaoui

    Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de aanslag op voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui. De voormalig speler van Willem II, NAC, Rayo Vallecano, NEC en De Graafschap werd op woensdagavond 6 februari 2019 om half 12 ’s avonds op de George Sliekerkade in Amsterdam onder vuur genomen door een onbekende schutter. Abdellaoui overleefde de aanslag op zijn leven, maar een jaar na de aanslag doet de politie nog altijd pogingen om de aanslagpleger te vinden.