Anouar Kali.
Volledig scherm
Anouar Kali. © Marcel van Dorst

Kali (NAC) hersteld van rugklachten: ‘Ik bekijk het nu van dag tot dag en bouw het geleidelijk op’

Vanaf het moment dat hij voor drie jaar tekende, was Anouar Kali een vaste waarde en miste hij geen minuut in de eerste elf competitieduels. In de tweede week van november veranderde veel, zo niet alles. De verdedigende middenvelder, in vakjargon verbindingsspeler genoemd, was ineens verdwenen.

,,Ik had last van mijn rug; overbelasting”, zegt Anouar Kali op de derde dag van het trainingskamp in het Spaanse Atamaría. ,,Vorig seizoen bij Utrecht had ik weinig gespeeld, bij NAC ging ik opeens van nul naar honderd. Met de trainer heb ik besproken om gas terug te nemen en te herstellen om na de winterstop fit te zijn.” Omdat hij amper drie groepstrainingen had meegedaan, ontbrak hij maandag in het oefenduel met Sint-Truiden. ,,Om meteen een wedstrijd te spelen, was niet verstandig. Ik moet het geleidelijk opbouwen. Ik bekijk het van dag tot dag.”

Kali, Kastaneer, Klomp, Fernandes en Korte op de tribune tijdens de oefenwedstrijd van NAC.
Volledig scherm
Kali, Kastaneer, Klomp, Fernandes en Korte op de tribune tijdens de oefenwedstrijd van NAC. © Marcel van Dorst

Kali maakte het begin van de wederopstanding (Willem II 1-1, ADO 1-1 en Heracles 2-1-zege) nog net mee voordat hij in de ziekenboeg belandde. ,,De eerste maanden waren we los zand. We wisten van elkaar niet hoe of wat. Later is het gegroeid en beter geworden. We deden dingen waar we niet goed in zijn. Een verdediger moet verdedigen en de bal inleveren, een middenvelder speelt in dienst van het team en een aanvaller moet gewoon scoren. Voorheen was dat andersom. De eerste drie wedstrijden straks met Willem II, ADO Den Haag en De Graafschap zijn voor ons van groot belang. Daarin moeten wij de basis leggen voor een goede tweede seizoenshelft.”

Kali.
Volledig scherm
Kali. © Marcel van Dorst

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen