Jubilerende El Allouchi ziet feestje verpest worden: ‘Rot avond is nog zacht uitgedrukt’

videoHet had vrijdagavond een feestavond moeten worden voor Mounir El Allouchi. De middenvelder speelde tegen Volendam zijn honderdste officiële duel voor NAC en had lang uitzicht op drie punten als cadeau. Het liep in het slot anders. ,,Dit doet ongelooflijk veel pijn.”

,,Niet eens omdat het mijn honderdste wedstrijd was, maar de uitslag op zich en de manier waarop. Dit is ontzettend zuur”, baalde hij. Zijn gezicht sprak boekdelen. ,,Rot avond is nog zacht uitgedrukt. In de rust zeiden we nog: het loopt voor geen meter, maar als wij niet kunnen scoren, dan zij ook niet. Dat heeft 88 minuten geduurd.”

Net als doelpuntenmaker Finn Stokkers kon ook El Allouchi niet de vinger op de zere plek leggen. ,,Volendam is een goed voetballende ploeg, ze zetten ons onder druk en gaven ons weinig ruimte. Ze wonnen ook de tweede bal waardoor zij konden gaan voetballen. Dat heeft er allemaal mee te maken, maar bovenal was het van ons niet goed genoeg. We moeten dit gaan analyseren, koppies omhoog en er weer vol tegenaan.”

Volledig scherm
Mounir El Allouchi © BSR Agency
  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.