Volledig scherm
© Pro Shots

Jong FC Utrecht waarschijnlijk zonder spelers van het eerste

ZUNDERT – Voor tegenstander Jong FC Utrecht betekent de wedstrijd vrijdag tegen NAC een primeur in de eerste divisie. Als kampioen van de beloftencompetitie vorig seizoen dwong de club een plek af in de tweede profcompetitie.

Met welke elf Jong FC Utrecht in Breda zal aantreden, is de grote vraag. Met een grote slag om de arm kan gesteld worden dat de doorgaans vaste reserves van het eerste afwezig zullen zijn, omdat FC Utrecht in de eredivisie een dag later op eigen veld landskampioen PSV ontvangt.

Dat zou betekenen dat spelers als Giovanni Troupée, Patrick Joosten, Darren Rosheuvel, Sofyan Amrabat, Gyrano en Kristoffer Peterson niet meedoen tegen NAC. Ondanks dat zij afgelopen maandag nog met de beloften een oefenwedstrijd tegen Jong Heerenveen hebben gespeeld. Evenals doelman Robbin Ruiter, normaliter de nummer één keeper bij het eerste, maar terugkomend van een blessure.

In dat duel deden ook oud-international Edson Braafheid en Engels jeugdinternational Tafari Moore mee. Braafheid heeft echter nog geen contract getekend met FC Utrecht en de van Arsenal afkomstige Moore is niet speelgerechtigd. Ook zij zullen niet van de partij zijn tegen NAC.

Jong FC Utrecht
Heus; Ulusoy, Van der Meer, Junior, Van Eijk; Peijnenburg, Van Rooijen, Boukhari, Sow; Van der Moot en Tesselaar.