Volledig scherm
© Pro Shots

Jeff Stans roept op om eenheid en rust te bewaren

LEEUWARDEN – “Ik sta hier met heel veel teleurstelling in mijn lijf.” Jeff Stans, aanvoerder bij de afwezigheid van Robbie Haemhouts (gepasseerd) en Cyriel Dessers (geblesseerd), baalde enorm van het 3-1 verlies van NAC bij Cambuur. “Maar ik vind het moeilijk aan te geven waar de schuld ligt en de vinger op de zere plek te leggen. Dat is lastig.”

Stans is momenteel samen met Giovanni Korte zo ongeveer de enige aanvallend ingestelde speler die niet met een blessure kampt. Toch weigert de aanvallende middenvelder in Leeuwarden het ontbreken van zeven vaste waarden aan te voeren voor de vijfde nederlaag van dit seizoen. “Ik hoorde vanochtend op de dag van de wedstrijd dat er drie jongens van de A zouden meegaan.

Die hadden heel de week nog niet meegetraind. Natuurlijk missen we kwaliteit voorin, maar dat vind ik geen excuus. Dat we elfde staan is niet goed. Daar hoort NAC niet. Het is belangrijk heel dicht bij elkaar te blijven als groep om maandag in eigen huis tegen Helmond Sport de boel recht te trekken.”

Daarbij doet Stans een oproep op de morrende achterban waarvan het geduld steeds meer op begint te raken. “Een negatieve sfeer in het stadion komt ons niet ten goede. Daar schiet niemand wat mee op. Het ligt niet aan de werklust of instelling van de spelers of de technische staf. Iedereen doet zijn stinkende best. Misschien missen we in de spelersgroep een stukje kwaliteit. Dat kan natuurlijk ook het geval zijn.”