Volledig scherm
Cyriel Dessers © Pro Shots

‘Je moet gewoon niet te rap zeggen dat het voorbij is’

BREDA - De 0-0 tegen VVV leverde meer op dan een punt, was na afloop het gevoel in de kleedkamer. Het woord titelkandidaat viel zelfs.


In de betonnen catacomben van het Rat Verlegh Stadion gooide VVV-aanvoerder Danny Post het er voor de camera’s van Fox uitdagend in: ‘NAC is een titelkandidaat’. Het was lang geleden dat iemand in Breda dat had durven zeggen. NAC-spits Cyriel Dessers schrok er niet eens van. „Want dat zijn we ook”, zei de Belg, die in de tweede helft dé kans op de zege voorlangs had zien rollen. „Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, maar vanavond hebben we laten zien een betere ploeg te zijn dan VVV. We moeten nu alleen constanter worden.”

De aanvaller zei het met een overtuiging alsof NAC de afgelopen weken qua vormpeil niet door een diep dal was gegaan. Voor Dessers was de wedstrijd tegen VVV het bewijs dat de club meer in zijn mars heeft dan lange tijd is gedacht. „Het gaat er niet om dat je met de winterstop bovenaan staat. Het gaat om de langere termijn. Dat was gewoon het keerpunt na een mindere periode. Als we Cambuur op dezelfde manier bestrijden, trekken we deze lijn gewoon door.” Wat er veranderd is sinds het dramatische verlies bij Jong Ajax? „Dat kun je niet zo maar even aangeven. Het gaat om een samenspel van factoren. Een ding weet ik wel: als het van moeten is, kunnen we iedereen aan. Dat was eerder al zo tegen De Graafschap en we doen het nu weer. Dit is alleen een jonge ploeg die constanter moet worden.”
Olivier Rommens is zo’n jonge speler. „We zijn voorzichtig begonnen. Omdat we beducht waren voor hun counter. Maar gaandeweg de tweede helft begonnen we bloed te ruiken. Ik denk dat we een volgende keer de schroom tegen zo’n elftal nog eerder van ons afschudden.”

Doelman Jorn Brondeel hield de nul. „Dat is altijd goed voor een keeper.” Ook hij stond er niet van te kijken dat Post het woord titelkandidaat in de mond nam. „Ik heb een keer de bal gepakt en een keer een corner weggestompt, dat was mijn wedstrijd. Ik ben er wel zeker van dat we gaan meedoen om de titel. Daarvoor ben ik ook naar hier gekomen. Niet om tweede te worden of de nacompetitie te spelen. Ik durf te zeggen dat we voor het kampioenschap gaan. Daar werken we iedere dag hard voor. Ik heb nog nooit zo hard getraind. Je moet gewoon niet te rap zeggen dat het voorbij is.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (39%)
  • Nee (30%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
224 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen