Volledig scherm
Rob Penders. © Soccrates/BSR Agency

Interim-directeur Edelenbos over plotselinge vertrek NAC-icoon Penders: ‘Het telefoontje is niet zoals het hoort’

Volgens interim-directeur Nicole Edelenbos zijn de veranderingen in de technische staf op verzoek van de nieuwe NAC-trainer Ruud Brood doorgevoerd.

,,Hij wilde graag zijn eigen staf samenstellen. Een duidelijk, maar geen leuk bericht. Met zijn nieuwe assistenten (Willem Weijs en Regillio Vrede, red.) hopen wij dat het een positief effect realiseert en een nieuwe dynamiek teweeg brengt. De trainer is iemand met veel ervaring, daar moeten wij naar luisteren. Ruud is door veel mensen aanbevolen. Wij hebben vertrouwen in hem.”

Het ultrakorte contract dat Brood heeft getekend, tot 1 juli, komt eveneens uit diens koker. ,,Hij heeft zelf aangegeven dat hij dit zo wil, in mei gaan we evalueren. We willen kijken hoe de samenwerking bevalt, het gaat niet zozeer om de prestaties. Daar hangt een langer verblijf niet per se vanaf.”

Vervelend

Edelenbos spreekt namens NAC als ze zegt dat ze hoopt dat de vertrokken assistent Rob Penders in een andere functie behouden blijft voor de club. ,,Wij willen heel graag verder spreken met hem over andere interne oplossingen. Toen duidelijk werd dat hij geen onderdeel meer zou uitmaken van de technische staf heb ik hem gebeld en gezegd dat het geen fijn bericht is en dat ik snel om de tafel met hem wil. Na het telefoongesprek zei hij daar geen gebruik van te willen maken. Waarschijnlijk vanuit zijn emoties, dat snap ik goed. Ik begrijp het helemaal. Het telefoontje is niet zoals het hoort.”

De interim-directeur legt uit dat het voor haar op dat moment de enige optie was. ,,Ik wilde voorkomen dat Rob het via een ander circuit zou horen. De afgelopen weken is veel naar buiten gekomen wat binnenskamers had moeten blijven. Onder normale omstandigheden zou ik een kop koffie met hem gaan drinken. Niemand is hier blij mee. Het aanbod om met elkaar om de tafel te gaan, staat nog steeds.”

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (77%)
  • Nee (23%)
6092 stemmen