Volledig scherm
Grad Damen. © VI Images

‘Ik kom uit Breda en heb binding met de club. Ik wil zeker wel blijven bij NAC’

,,Ik voel me weer voetballer, dat is wel eens anders geweest dit seizoen. Lekker dat ik minuten kan maken, maar uiteindelijk verliezen we wel met 2-1”, zegt Grad Damen.

De Bredase controlerende middenvelder werd zondag tegen Fortuna Sittard (2-1-nederlaag) halverwege ingebracht voor de geblesseerd (knie) uitgevallen Erik Palmer-Brown. ,,Van oorsprong ben ik middenvelder, toch kan ik ook centraal achterin spelen om de opbouw te verzorgen. Ik wil graag voetballen, dan maakt het mij niet zoveel uit waar ik sta. Eerste helft was moeilijk; ze schieten een keer op de paal, echt gevaarlijk worden ze niet. We hoeven niet achter te komen. In de tweede helft hebben we een fase gehad waarin we kansen creëerden. Als je ze niet binnen schiet, verlies je deze wedstrijd.”

NAC

Mentaal was het voor Damen persoonlijk een zwaar seizoen. ,,Voor de winterstop lang geblesseerd geweest, vanaf januari weer trainingsfit. Voordat ik weer op niveau was, had dat wat tijd nodig. Ben blij dat ik nu het vertrouwen voel van de trainer. Mijn contract loopt af inderdaad. Wil me eerst focussen op de afloop van dit seizoen. Kijk, ik kom uit Breda en heb binding met de club. Ik wil zeker wel blijven bij NAC, daar sta ik zeker voor open. Het gaat om mijn gevoel voor de club.”