Hyballa.
Volledig scherm
Hyballa. © BSR Agency

Hyballa: ‘Schieten, rebound, schieten, rebound; altijd geloven in de tweede bal’

In de pauze van Jong Ajax - NAC, ruststand 2-1, kijken de grote kijkers van Peter Hyballa in de puppyogen van zijn spelers. Hij vraagt hen naar het vervolg van de avond. ,,Wat gaan we doen? We kunnen nu ook naar huis rijden. Zal ik mijn muts afdoen of gaan we met z’n allen vol voor de winst?” 

De trainer provoceert licht, zonder cynisch te worden of te schelden. Daarna gaat hij verder op de inhoud. ,,Schieten, rebound, schieten, rebound; daar zijn wij veel mee bezig. Een speler moet altijd wakker zijn en geloven in de tweede bal”, zegt Hyballa. 

Hij wijst op de drie goals (Mounir El Allouchi twee keer en Jordan van der Gaag eenmaal, red.) in de tweede helft tegen Jong Ajax. ,,Mounir scoort uit een rebound, Jordan scoort uit een rebound en bij de laatste goal zet Sydney druk op de keeper. Doet hij dat niet, maakt die keeper geen fout en krijgt Mounir nooit de kans om te scoren.” De 2-4 van El Allouchi, een schot van grote afstand, is gisteren uitgeroepen tot doelpunt van de week.

Hyballa: ,,Mopjes, zelfspot, knuffelen; je kan alles doen bij mij. Maar op het veld is het Duits. Dan wil ik volle bak werken. Ik bied geen nooduitgang aan, die is er niet. Spierproblemen? Nee. Als je tien kilometer loopt, moet je daarna helemaal kapot zijn. Een klein spierprobleempje houdt in dat je goed getraind hebt. Ik probeer erin te krijgen dat ze de bal liefhebben, voetbal leuk vinden en dat het niet om status gaat.”

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
942 stemmen