Volledig scherm
Belgische proefspeler Alexander Corryn aan de bal. © René Schotanus / Pix4Profs

Huursom linksback Corryn is te hoog voor NAC

BREDA - Het is allerminst zeker dat Alexander Corryn komend seizoen bij NAC speelt. De onderhandelingen tussen NAC en zijn club KV Mechelen zijn op dit moment vastgelopen. NAC kan en wil niet aan de huurprijs voldoen van de Belgische club die een bedrag tussen de 50.000 en 100.000 euro vraagt voor de linksback.
Corryn heeft een doorlopend contract van twee jaar bij KV Mechelen. De overeenkomst afkopen, kan NAC niet. De Bredanaars zouden de verdediger twee jaar willen huren of een return on investment. Dus bijvoorbeeld meedelen in een eventuele transfer van Corryn als hij na één jaar NAC door KV Mechelen volgend jaar aan een andere club wordt verkocht. De 22-jarige Corryn wil het liefst de overstap naar Breda maken. In Mechelen blijven is geen optie, omdat de trainer daar het niet in hem ziet zitten. Ondertussen is de interesse in de speler na de oefenwedstrijden tegen KV Mechelen en Baronie toegenomen. Zo zou Royal Antwerp, tweedeklasser in België, wel bereid zijn om de gevraagde huursom van Mechelen te betalen. In dat geval zou NAC naast Corryn grijpen die sinds het begin van de voorbereiding als proefspeler meetrainde, maar deze week niet meer op het trainingscomplex in Zundert is gesignaleerd.
De clubleiding van NAC heeft aangegeven door te schakelen in de zoektocht naar een tweede linksback naast Ahsley Smith Brown omdat het niet te lang wil wachten op een speler. Zoals het geval was met Ricardo Kip waarmee het enkele gesprekken voerde en uiteindelijk met Gianluca Nijholt, Olivier Rommens en Jeff Stans in zee ging, omdat de middenvelder van Almere City zijn beslissing voor zich uitstelde.
Hakim Borahsasar probeert bij Beerschot Wilrijk een contract af te dwingen. De spits deed zaterdag een helft mee bij de Antwerpenaren, uitkomend op het derde niveau. Hij zou al de negentiende speler zijn die NAC, waar hij nog een contract voor één jaar heeft, verlaat.