Volledig scherm

Horsfield is vierde City speler die snuffelt aan NAC

ZUNDERT – Niet alleen doelman Billy O’Brien traint vanaf maandag in Zundert mee met NAC. Ook rechtsback James Horsfield is bij de groep aangesloten. Beiden zijn twintig jaar en maken deel uit van de Elite Development Squad (EDS) van Manchester City. Het beloftenteam van de Engelsen waar NAC de komende jaren ieder seizoen vier tot zes spelers van huurt.

O’Brien en Horsfield maken als stagiair kennis met de Bredase eerstedivisionist om in de toekomst eventueel op huurbasis een tijdelijke overstap te maken. George Glendon en David Faupala gingen de twee al voor. Het gaat hierbij puur en alleen om een uitwisselingsproject, benadrukt NAC en niet om een eventuele verhuur.

Daarvoor is technisch directeur Hans Smulders maandag naar Manchester gevolgen. In navolging van rechtsbuiten Thomas Agyepong en linksback Ashley Smith-Brown hoopt de td van NAC deze week drie andere talenten naar Breda te halen.Concreet gaat het daarbij om Tosin Adarabioyo, Kean Bryan en Brandon Barker.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.