Volledig scherm

Het is wachten op groen licht uit Manchester

BREDA – De wensen van NAC zijn al weken bekend bij Manchester City, maar de Engelse topclub laat de Bredase eerstedivisionist de hele voorbereiding in onzekerheid over de komst van drie spelers van het beloftenteam: de centrale verdedigers Tosin Adarabioyo en Kean Bryan en vleugelaanvaller Brandon Barker.

Begin volgende week hoopt NAC definitief uitsluitsel te krijgen van de Engelsen. Het is wachten totdat trainer Pep Guardiola een beslissing heeft genomen over het trio.

De clubleiding van de eerstedivisionist weet pas vlak voor de start van de competitie, vrijdag 5 augustus tegen Jong FC Utrecht, waar het aan toe is. Op het moment dat Guardiola aangeeft de twee verdedigers niet nodig te hebben, komen de spelers van het beloftenteam NAC versterken. Met de kanttekening dat Bryan herstellende is van een polsblessure die hij drie weken geleden heeft opgelopen. De verdediger zou zijn revalidatie in samenspraak met City in Breda kunnen vervolgen, mits hij door de Engelsen wordt vrijgegeven.

Naast Adarabioyo (18) en Bryan (19) staat dus ook Barker (19) op de nominatie om NAC van een kwaliteitsimpuls te voorzien. De tweebenige aanvaller kan op beide posities aan de zijkanten voorin uit de voeten en is de gewenste aanvallende versterking. Met Thomas Agyepong, Giovanni Korte en Danny Verbeek zou NAC vier buitenspelers in de selectie hebben.


Shoppen

Stagiair George Glendon is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij clubs uit de eredivisie. De 21-jarige middenvelder draaide de afgelopen twee weken bij NAC mee in het kader van het uitwisselingsproject met de Engelsen, maar heeft weinig toekomst bij City.

Ondertussen wordt duidelijk dat naast NAC ook andere clubs uit Nederland bij City shoppen. NEC is deze week in Engeland om met The Citizens te praten over spelers voor de korte en lange termijn. De gesprekken zouden volgens de Nijmegenaren in de oriënterende fase zitten.

FC Twente is verder met City en huurt vleugelaanvaller Yaw Yeboah het komende seizoen. De Ghanees werd in 2014, samen met Divine Naah, door City opgepikt bij de Right to Dream Academy in Ghana waarmee de club een samenwerkingsverband heeft. Dezelfde academie waar Agyepong een jaar later werd gescout en daarna onmiddellijk werd ondergebracht bij FC Twente. Yeboah is bij FC Twente in feite de opvolger van de naar NAC vertrokken Agyepong. Verder won FC Twente de slag om Enes Ünal die de eerste zes maanden van dit jaar indruk maakte in Breda. Manchester City vindt dat de Turkse spits zich verder moet ontwikkelen op het hoogste niveau.