Volledig scherm
PREMIUM
© BSR Agency

Het desastreuze jaar van NAC in dertien cijfers

Zonder thuiszege in 2019, 6 punten verwijderd van de zeventiende plaats, 11 van de veilige vijftiende plek en 34 gebruikte spelers waaronder 8 kwaliteitsloze huurlingen. Het desastreuze seizoen van NAC verpakt in cijfers.

34 spelers

Vier doelmannen, twaalf verdedigers, tien middenvelders en acht aanvallers; nooit eerder gebruikte NAC zoveel spelers als dit seizoen. Het oude eredivisierecord van dertig spelers uit het degradatiejaar 2014/2015 werd eind januari al gebroken. Het alltime record stond op 32 spelers in het promotiejaar 2016/2017. Het gebrek aan kwaliteit kostte technisch directeur Hans Smulders in september al de kop.

 1. Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’
  PREMIUM
  Interview

  Technisch directeur Van Den Abbeele: ‘Kapitaal NAC moet op het veld staan’

  Het was een drukke zomer, zegt Tom Van Den Abbeele. Tijd om de balans op te maken met de technisch directeur van NAC. ,,Ik had niet verwacht 45 transfers (19 inkomende, 26 uitgaande, red.) te moeten doen. Uiteindelijk is iedereen te koop als de juiste prijs wordt geboden, maar een groot verloop bemoeilijkt het wel om beleid te maken. Het ideale scenario is vijf weg en vijf nieuwe spelers met in iedere linie een echte versterking.”

Poll

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

Verdient Van Hooijdonk een kans in de NAC-basis?

 • Ja (81%)
 • Nee (19%)
1707 stemmen