Volledig scherm
- © Pro Shots

Herstelde Luis Pedro keert met De Graafschap terug in Breda

DOETINCHEM - Luis Pedro begint vrijdagavond (20.00 uur) in de basisopstelling van De Graafschap in het uitduel bij NAC. De centrale verdediger is de vervanger van rechtsback Nathaniel Will, die met een achillespeesblessure kampt.

Voor Pedro is de wedstrijd in Breda een speciale. De verdediger, net teruggekeerd van een blessure, kwam deze zomer over van de Bredase eerstedivisionist.

Pedro vormt tegen NAC samen met Jan Lammers het hart van de defensie. Sven Nieuwpoort speelt net als in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen (5-1 nederlaag) aan de rechterkant. Verder houdt trainer Jan Vreman vast aan dezelfde basisformatie als vorige week tegen FC Emmen (3-0 zege).

De Graafschap kan bij NAC een belangrijke slag slaan. Bij winst haken de Superboeren aan bij de subtop. "Ik verwacht een lastige avond, want zij hebben voor eigen publiek iets goed te maken", doelt Vreman op de bekernederlaag van NAC tegen VVV-Venlo (2-0). "Maar wij moeten naar onszelf kijken. Ons sterke optreden tegen Heerenveen en de winst op Emmen geeft ons in ieder geval vertrouwen."

Opstelling
Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Pedro, Cicek; Bannink, Diemers, Koolhof, Driver; Van den Hurk, Parzyszek.

  1. NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    NAC-doelman Birighitti de schlemiel in Zwolle: 1-0

    De keeperscrisis houdt aan bij NAC. De Australische goalie Mark Birighitti liet zich zaterdagavond in Zwolle al vroeg verrassen door een geplaatst schot van Youness Mokhtar. Dat doelpunt achtervolgde hem en NAC de verdere wedstrijd. Birighitti bleef de onzekere pion in een strijd, waarin zowel PEC Zwolle als NAC levensgrote kansen kregen. Die gingen allemaal mis en daardoor stapte Birighitti uiteindelijk als de grote schlemiel van het kunstgras in Zwolle.