Volledig scherm
Lucas Schoofs. © Heracles

Heracles gunt Schoofs na veel blessureleed bij NAC een tweede kans in Nederland

Met een prestatiecontract krijgt Lucas Schoofs de mogelijkheid om bij Heracles zijn carrière nieuw leven in te blazen. De middenvelder tekende op Deadline Day voor een jaar met een optie om te verlengen.

De 22-jarige Belg werd in januari 2018 door NAC voor anderhalf jaar gehuurd van AA Gent. In zijn vijfde wedstrijd, allen in februari van dat jaar, sloeg het noodlot toe en raakte Schoofs geblesseerd. De speler met de longinhoud van een marathonloper speelde vanwege die spelende enkelblessure nadien geen enkel duel meer namens de Bredanaars. 

Met dank aan de technisch directeur van Heracles, Tim Gilissen, krijgt hij een herkansing in de eredivisie. Gilissen was na zijn spelersloopbaan manager jeugdopleiding van NAC en maakte vorig seizoen kortstondig deel uit van het technisch hart. Met zijn Bredase voorkennis haalde hij eerder deze maand de jonge aanvaller Mohamed Amissi (vorig seizoen NAC onder 19) naar Heracles.

  1. NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis
    PREMIUM

    NAC in 2019-2020: van crisis naar polonaise en van polonaise weer naar crisis

    Hoge pieken, diepe dalen. Het seizoen 2019-2020 is net over de helft en de ontknopingen vinden in april (eventuele bekerfinale) en mei (nacompetitie) pas plaats. Toch loont het de moeite om een zelfs voor NAC-begrippen krankzinnig seizoen nu al in beelden samen te vatten. Ga maar na; winnaar eerste periode, kansloos voor directie promotie, drie trainers versleten, vier verschillende assistenten en in de halve finale van de beker.