Jordan van der Gaag was dit seizoen één van de vijf NAC-huurlingen bij Helmond Sport.
Volledig scherm
Jordan van der Gaag was dit seizoen één van de vijf NAC-huurlingen bij Helmond Sport. © BSR Agency

‘Helmond Sport en NAC zetten samenwerkingsverband voort’

Helmond Sport en NAC hebben ondanks de degradatie van de Bredase club de intentie om het samenwerkingsverband voort te zetten. Luuc Eisenga, de nieuwe directeur van NAC, liet dat maandag doorschemeren. Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings bevestigt die intentie, nadat beide clubs recent ‘een goed gesprek’ hadden. Helmond Sport huurde dit seizoen vijf NAC-spelers.

De afspraken over het samenwerkingsverband met Helmond Sport werden nog gemaakt met de al lang en breed bij NAC vertrokken Hans Smulders. Met Tom Van Den Abbeele is er inmiddels een nieuwe technisch directeur in Breda. Vanwege die wijziging konden beide clubs eventueel onder de samenwerking uit, maar die intentie is er dus niet in Helmond en Breda. Het idee dat beide clubs ook na de degradatie van NAC uit de eredivisie nog met elkaar op kunnen trekken op het gebied van ‘talentontwikkeling’ leeft nog steeds. Concreet houdt de samenwerking in dat Helmond Sport tot en met het seizoen 2021/2022 jaarlijks twee tot vier NAC-talenten huurt. 

Onduidelijk

Dat waren er afgelopen seizoen met Diego Snepvangers, Bodi Brusselers, Bart Meijers, Richelor Sprangers en Jordan van der Gaag zelfs vijf. Ook nu NAC volgend jaar in dezelfde competitie speelt, blijven er talenten die mogelijk aantrekkelijk zijn voor Helmond Sport, is het idee. Wie en wat is nog onduidelijk, middenvelder Van der Gaag heeft recent in elk geval aangegeven dat hij best nog een seizoen aan Helmond Sport verhuurd wil worden. 

Compensatie

De vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport keren in eerste instantie terug naar Breda. Meijers en Sprangers hebben een aflopend contract, Van der Gaag, Brusselers en Snepvangers liggen nog tot medio 2020 vast bij NAC. Meijers maakte van het vijftal de meeste minuten bij Helmond Sport, dat het slechtste seizoen uit de clubhistorie kende. Toch zei Vlemmings eerder al dat hij achter de samenwerking met NAC blijft staan. ,,De samenwerking met NAC is een compensatie, omdat we nu nog geen jeugdopleiding hebben. Wij moeten minstens zestien contractspelers hebben. Normaal zeg je: elk seizoen twaalf contractspelers plus vier jeugdspelers. Maar die zijn er nu nog niet.”

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen