Volledig scherm
Robbie Haemhouts © Pro Shots

Haemhouts terug in de basis, Stans opnieuw gepasseerd

ZUNDERT – Het blijft stuivertje wisselen op het middenveld van NAC. Voor de wedstrijd met Almere City, de nummer drie van de competitie, is Jeff Stans gepasseerd en keert Robbie Haemhouts na anderhalve maand terug in de basis.

Dat doet de aanvoerder in een andere rol dan we van hem gewend zijn. Haemhouts is op het middenveld de meest vooruitgeschoven pion en zal als een nummer tien in de rug van Cyriel Dessers spelen. Achter Haemhouts staan Olivier Rommens en Grad Damen om de boel te bewaken. “Robbie kan dat prima”, denkt trainer Marinus Dijkhuizen. “Ik wilde toch iets doen na afgelopen maandag. Robbie heeft aangegeven dat hij er meer van houdt om in de tweede fase aan te vallen dan in de eerste fase. Jeff Stans heeft juist erg veel moeite om die positie in te vullen zoals wij dat willen zien. Dat onderkent hijzelf ook. Hij heeft moeite met de kleine ruimte, wijkt daardoor veel uit naar de zijkanten en gaat de ballen halen. Dat is goed bedoeld, maar werkt averechts. Hij vult die positie niet goed in. Daarom de wissel.”
Eind september werd Stans voor het eerst gepasseerd, omdat hij te weinig bracht. Na drie wedstrijden kreeg hij een nieuwe kans, maar heeft andermaal niet kunnen overtuigen.

Voor het overige houdt Dijkhuizen vast aan dezelfde namen. Thomas Agyepong zal moeten wachten op zijn kans voorin, terwijl Kevin van Diermen definitief bankzitter is geworden. Arno Verschueren en Shane O’Neill houden als centraal duo het vertrouwen van de technische staf.

Aanknopingspunten
Een overwinning op Almere City, dat na een reeks van acht zeges van VVV verloor en gelijkspeelde bij Jong FC Utrecht, is een vereiste om de sportieve crisis niet groter te laten worden. Makkelijk zal het niet gaan, al is het maar omdat NAC niet een keer van een team heeft gewonnen dat nu in het linkerrijtje staat. “In dat soort wedstrijden kunnen we niet het verschil maken. Dat is een duidelijke conclusie. Toch zit het voor mijn gevoel heel dicht bij elkaar. Het is niet zo dat we niet goed genoeg zijn. In sommige wedstrijden hebben we echt wel laten zien dat we goed kunnen voetballen.”

Ondertussen wacht NAC al vanaf eind oktober op een overwinning. “November is een klote maand geweest”, zegt Dijkhuizen. “De resultaten waren slecht. Duidelijk. We zijn ver terugvallen op de ranglijst. Dat brengt veel negativisme en publiciteit met zich mee. Dat weet je als je bij een club als NAC werkt.” Desondanks ziet Dijkhuizen voldoende aanknopingspunten. “We hebben de we laatste vier thuiswedstrijden niet verloren en tegen VVV hebben we het goed gedaan. Het is niet zo dat we er niks van kunnen. We moeten van Almere gewoon winnen. Dat is het allerbelangrijkste. Voor ons gevoel, voor de supporters, voor de stand: voor alles eigenlijk.”

Bij NAC ontbreken vrijdag (20.00 uur) Danny Verbeek, Gianluca Nijholt, Bodi Brusselers, Mounir el Allouchi, Fisayo Adabarioyo en Bart Meijers vanwege blessures. Jeugdspeler Richelor Sprangers zit tegen Almere City op de bank als vervanger van Adarabioyo.

Opstelling NAC
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Rommens, Haemhouts, Damen; Korte, Dessers en Barker.

poll

Het is terecht dat Birighitti weer keept

Het is terecht dat Birighitti weer keept

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
1037 stemmen

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
1529 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen