Volledig scherm
Arnaut Groeneveld, hier in actie bij Jong Oranje, staat in de belangstelling van de City Group © Pro Shots

'Groeneveld via City Football Group naar NAC'

Behalve clubs uit de eredivisie en uit vooraanstaande voetballanden heeft ook de City Football Group interesse in Arnaut Groeneveld. De naam van de 21-jarige linksbenige vleugelaanvaller van NEC wordt in verband gebracht met Manchester City, dat eerder al Philippe Sandler van PEC Zwolle overnam.

In het geval van Groeneveld zou de Engelse kampioen de jeugdinternational willen kopen om hem vervolgens bij NAC, waar City een samenwerkingsverband mee heeft, nog een jaar eredivisie-ervaring op te laten doen. Groeneveld komt uit de jeugd van PSV. In  het seizoen 2016/2017 kwam de linkspoot van 1.78 meter namens NEC tot twaalf wedstrijden in de eredivisie, het afgelopen jaar speelde hij 28 duels in de eerste divisie. 

Directeur Remco Oversier van NEC bevestigt dat er veel interesse in de vleugelspits en zegt dat hij ook gehoord heeft dat City Group daartoe zou behoren. Dat daar een verhuur aan NAC aan gekoppeld zou zijn is hem niet bekend. ,,Er heeft zich nog geen club concreet voor Groeneveld gemeld", zegt Oversier, die al eerder aankondigde dat de speler met het tot 2020 doorlopende contract alleen voor de hoofdprijs NEC mag verlaten."

Groeneveld zei niet op de hoogte te zijn. ,,Maar al zou ik dat wel zijn, dan ga ik er niets over vertellen. Over naar welke club ik ga hoef je me niet te bellen", aldus de Ossenaar. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (77%)
  • Nee (23%)
6086 stemmen