Volledig scherm
© Pro Shots

Grad Damen wil dit seizoen doorbreken na ondertekenen eerste profcontract

BREDA - Weken, zo niet maanden, zat het in de pijplijn. Het eerste profcontact van Grad Damen. Gisteren zetten NAC en de talentvolle middenvelder eindelijk de handtekeningen onder een tweejarig contract. Zonder optie voor een derde jaar. Die is gesneuveld tijdens de onderhandelingen.

„Dit contract geeft natuurlijk een heel goed gevoel”, zegt de 18-jarige Damen die vorig seizoen zijn debuut maakte en tot zes optredens kwam in de eerste divisie. „Met de club heb ik een gezamenlijk doel opgesteld: zoveel mogelijk speelminuten maken en uitgroeien tot een basisspeler. Ik zal moeten concurreren met jongens met meer ervaring. En ik moet achteraan in de rij aansluiten. Daar heb ik geen moeite mee.”

Trainer Marinus Dijkhuizen lijkt in eerste instantie een middenveld te gaan formeren met Robbie Haemhouts (32), Jeff Stans (26) en Gianluca Nijholt (26). Damen zal zijn weg moeten vinden als linkshalf. Een omscholing tot linksback zoals de voormalig NAC’ers Robbert Schilder of Donny Gorter in het verleden ondergingen, heeft niet de voorkeur van de Bredanaar.

„Ik wil doorbreken als linkshalf. Eventueel kan ik ook centraal achterin uit de voeten. In de jeugd bij NAC heb ik altijd in de as gespeeld: in de spits, op het middenveld en in de verdediging. Ten opzichte van vorig seizoen merk ik dat ik fysiek en conditioneel beter ben geworden. Het is aan mij om de concurrentieslag op het middenveld aan te gaan en plekje in de basiself af te dwingen.”

poll

Het is terecht dat Birighitti weer keept

Het is terecht dat Birighitti weer keept

  • Eens (45%)
  • Oneens (55%)
928 stemmen

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (33%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (30%)
1529 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen