Volledig scherm
© Pro Shots

Gorter: mislopen promotie en leegloop reden om NAC te verlaten

BREDA - Hij sloeg een aanbieding van De Graafschap af, liet zijn contract bij AZ afkopen en tekende voor één jaar bij NAC met een optie voor een tweede jaar. „Ik heb altijd gezegd dat ik niet in de eerste divisie wilde spelen, maar voor NAC maakte ik een uitzondering.” Een jaar na zijn terugkeer, is Donny Gorter (28) alweer vertrokken. Hij maakt gebruik van de eenzijdige optie.

Toch wil Gorter vanuit Spanje, waar hij vakantie viert, duidelijk maken dat hij niet voor zichzelf kiest door NAC te verlaten. De club heeft hem nooit een aanbieding gedaan of laten blijken hem te willen houden.
„Het ligt dus niet alleen aan mij. Vorig jaar heb ik puur op mijn gevoel voor NAC gekozen. Mijn contract stelde weinig voor en ik was niet bepaald een grootverdiener. Voor het geld heb ik het niet gedaan. Ik ben teruggekomen omdat ik vind dat NAC in de eredivisie hoort. Ik wilde meehelpen aan de promotie. Dat is helaas niet gelukt. Een andere reden om te vertrekken is dat er veel spelers weggaan. Ik ben nummer veertien. Als het zo doorgaat moet je niet alleen een heel elftal vervangen, maar een hele nieuwe selectie samenstellen. Ik heb hier echt goed over nagedacht, omdat ik vind dat NAC een mooie club is die mij aan het hart gaat. Maar het is tijd voor iets anders.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (31%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
311 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen