Volledig scherm
© Pro Shots

Gewaardeerde Lokhoff mag wél blijven bij Wolfsburg

WOLFSBURG - Trainer Dieter Hecking werd maandag op straat gezet door Wolfsburg. Zijn assistent Ton Lokhoff hoeft niet te vertrekken. De Bredase oud-speler en -trainer van NAC wordt in Duitsland geprezen om zijn werk.


Ton Lokhoff blijft waar hij is. In Wolfsburg dus. De man op wiens voorspraak hij naar de Duitse autostad kwam, Dieter Hecking, werd maandag vrijgesteld van zijn werkzaamheden. Ofwel, ontslagen en bedankt voor bewezen diensten. Zijn Bredase assistent dient, zoals hij dat zelf zegt, in principe zijn nog 1,5 jaar doorlopende contract uit.

De slechte resultaten en de teleurstellende veertiende plaats in de Bundesliga brachten de positie van Hecking aan het wankelen. „Uiteraard heb ik eerst met Dieter gesproken”, geeft Lokhoff (56) aan. „Want iedereen die mij kent weet dat ik loyaal ben aan de hoofdtrainer.” Bij achtereenvolgens Red Bull Salzburg (2011) en PAOK Saloniki (2014) bleef hij trouw aan Huub Stevens nadat die op straat werd gezet. Eveneens in 2014 verrichte hij samen met Stevens een geslaagde reddingsoperatie met VfB Stuttgart waarop beiden in de zomer samen vertrokken.

Voor het eerst in zijn rol als assistent blijft Lokhoff nu op zijn plek zitten. „Ik heb uitvoerig met Dieter gesproken. Anders kan ik mezelf niet in de spiegel aankijken. Ik heb er ook echt over moeten nadenken, omdat ik normaal altijd met de trainer opstap. In dit geval is zijn andere assistent nu weggegaan. Dat is iemand die zijn hele carrière met hem heeft gewerkt. Dieter wilde juist dat ik zou blijven, evenals technisch directeur Klaus Allofs.”

Lokhoff gaat nu werken onder Valérien Ismaël die tot voor kort de leiding had over het beloftenteam. „In feite verandert er niet zoveel voor mij. Het is vooral jammer dat er een einde komt aan de samenwerking, omdat ik 2,5 jaar fantastisch met hem heb samengewerkt.”
Als assistent van Hecking won Lokhoff in 2015 de Duitse beker en de supercup en reikte in april van dit jaar met Wolfsburg tot de kwartfinale van de Champions League. Daarin werd het na een knappe 2-0-thuiszege in de return alsnog uitgeschakeld door de latere winnaar Real Madrid.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen