Volledig scherm
© Pro Shots

Gepasseerde Haemhouts: 'Accepteren en incasseren'

BREDA - In de immer draaiende tombola op het middenveld van NAC bleef Robbie Haemhouts aanvankelijk overeind. Tot Telstar uit. De dinsdag na dat duel kreeg hij in een persoonlijk gesprek met Marinus Dijkhuizen te horen dat hij zijn plaats moest afstaan. En daarmee ook de aanvoerdersband. „Het enige wat ik nu kan doen, is keihard trainen en het ongelijk van de trainer bewijzen.”

Natuurlijk is Haemhouts teleurgesteld dat hij gepasseerd wordt voor het duel met Fortuna Sittard. Verwacht echter niet dat de routinier stampei gaat maken. De 32-jarige middenvelder, deze zomer voor drie jaar vastgelegd, is niet het type dat de publiciteit zoekt om zijn ongenoegen te ventileren. „Ik heb mijn bedenkingen over mijn reserverol. Dat is heel gewoon. Dat is vaker bij voetballers die niet spelen. Die zijn het er niet mee eens. Ik ook niet, maar dat is iets wat ik met de trainer heb besproken. Het enige dat ik kan doen, is er vol voor gaan, keihard werken en daarmee het ongelijk van de trainer bewijzen.”

Verrassing
Want, zo zegt Haemhouts, iedereen is vroeg of laat in een seizoen nodig. Toch was hij verrast toen Dijkhuizen hem het slechte nieuws vertelde. „Ik zag het niet aankomen. Daarom was het een verrassing. Maar ik kan de knop snel omzetten. Wat heb ik eraan om negatief te doen? Stel: woensdag of donderdag gebeurt er tijdens de training iets met een andere speler. Dan moet ik klaar zijn. Dat lukt niet als ik negatief ben. Ik moet de beslissing accepteren, incasseren en overgaan tot de orde van de dag. Bij de trainer heb ik mijn mening gegeven. Je kunt er kort over discussiëren. Daarna moet je verder.”

Na de 3-1-zege op Fortuna Sittard gaf Dijkhuizen desgevraagd antwoord op de vraag waarom Haemhouts zijn basisplaats kwijt is. ‘Te weinig gebracht’, luidt de kritiek van de trainer. „Ik ben geen breker. Ik ben iemand die voor meer voetbal moet zorgen. Ik vind wel dat ik dwingender aanwezig moet zijn in het positiespel. Om te zeggen dat het begin van dit seizoen tegenvalt, gaat me te ver”, zegt Haemhouts. „NAC heeft een heel nieuw elftal. Dat is moeilijk en dat kost tijd.”

Zoals de vlag er nu bij hangt, is Haemhouts veroordeeld tot een plaats op de bank. Dijkhuizen liet na Fortuna doorschemeren voorlopig aan de winnende elf vast te houden. „Ik weet dat ik beter kan. Ik ben een betere speler dan dat ik tot nu toe heb laten zien. Het is aan mij om de komende tijd te laten zien dat ik beter kan.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (34%)
  • Nee (37%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
597 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen