Volledig scherm
© Pro Shots

Gelukkige Dessers: 'In België noemen wij dat kaviaar'

BREDA – Bij zijn eerste officiële wedstrijd in het Rat Verleghstadion pikte spits Cyriel Dessers meteen een doelpuntje mee in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. “In de eerste helft had ik twee halve en één hele kans gemist. Gelukkig heb ik na rust het hoofd koel gehouden en wel gescoord.”
Dat deed de 21-jarige Belg op prachtig aangeven van zijn landgenoot Robbie Haemhouts die de spits met een steekbal buitenkant links vrij voor de doelman zette. „Die pass van Robbie noemen wij in België kaviaar. Hij doet me denken aan Xavi als voetballer. Een klasbak. Ik kon die kans echt niet meer missen na zo’n mooie assist. Anders was Robbie heel boos geworden denk ik, haha.”

Dessers was behoorlijk onder de indruk van de Bredase aanhang die ondanks de schoolvakantie toch in grote getale naar het stadion was gekomen. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De supporters zijn fantastisch. Zoals ik me vooraf had ingebeeld. Allez, kippenvel was het. Op de den duur geeft zo’n prachtige sfeer u vleugels. Ik ben ontzettend blij met deze eerste wedstrijd. ”