Volledig scherm
NAC-speler Ashley Smith-Brown (tweede van links) verspert Erik Bakker de weg. © Henk Jan Dijks / Pro Shots

Gehavend NAC verliest van Cambuur (3-1) en zakt naar elfde plaats

LEEUWARDEN - NAC is gezakt naar de elfde plaats op de ranglijst. De gehavende Bredanaars gingen met 3-1 onderuit op bezoek bij Cambuur.

NAC moest het in Leeuwarden stellen zonder de geblesseerde Brandon Barker, Mounir El Allouchi, Cyriel Dessers en Gianluca Nijholt. Om die reden waren er basisplaatsen voor Richelor Sprangers, David Faupala en Grad Damen.

Sprangers en Faupala waren kort voor rust verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Sprangers bezorgde de bal na een knappe actie bij Manchester City-huurling Faupala, die zijn eerste treffer voor NAC maakte.

Sander van der Streek had de thuisploeg eerder in de eerste helft al op voorsprong geschoten en scoorde halverwege de tweede helft nogmaals. Jamairo Monteire bepaalde de eindstand ruim een kwartier voor tijd op 3-1.

Naast Sprangers maakten ook invallers Diego Snepvangers en Thomas Marijnissen vrijdagavond hun officiële debuut voor NAC.

Opstelling NAC: Brondeel; Sporkslede, Verscheuren, O'Neill, Smith-Brown; Rommens (Marijnissen), Stans, Damen; Korte, Sprangers (Snepvangers) en Faupala (Adarabioyo).

Bekijk het duel hier terug aan de hand van de tweets van NAC-watcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco