Bart Ramselaar in actie namens (Jong) PSV.
Volledig scherm
Bart Ramselaar in actie namens (Jong) PSV. © Joep Leenen

Geen Ramselaar en Bruns voor NAC, technisch hart speurt verder

Het technisch hart van NAC werkt in alle stilte aan een reddingsplan. Makkelijk is het niet om kwalitatief sterke spelers naar Breda te lokken.

Terwijl de spelers de wanhoop nabij zijn, de trainer alle mogelijke combinaties en concepten heeft uitgeprobeerd en rechtstreekse handhaving verder weg is dan ooit, verkent het technisch hart van NAC de markt. Zo heeft de Bredase club volgens welingelichte bronnen serieus geïnformeerd naar Bart Ramselaar (PSV) en Thomas Bruns (Vitesse). Twee kleine, creatieve middenvelders met scorend vermogen die het spel een impuls kunnen geven. Zoals Manu García vorig seizoen de knoppen bediende als eerste schakelstation tussen verdediging en middenveld.

PSV heeft echter aangegeven dat Ramselaar niet op huurbasis mag vertrekken. De landskampioen staat een maand voor het heropenen van de transfermarkt op het punt dat de overbodige middenvelder alleen verkocht mag worden. Daarnaast zou Ramselaar een voorkeur voor het buitenland hebben om zijn carrière te vervolgen. Bruns, bankzitter in Arnhem, denkt er volgens ingewijden net zo over en voelt op dit moment weinig voor een binnenlandse transfer.

Loodzware klus

Het benaderen van spelers als Ramselaar en Bruns geeft een klein en interessant inkijkje in wat het technisch hart zoekt voor de remake van de filmklassieker The Great Escape. Want dat het een loodzware klus wordt, daar is iedereen het inmiddels wel over eens. Adviseur Pierre van Hooijdonk en consorten zijn als een opruim- en schoonmaakdienst die de troep moeten opruimen die de op non-actief gezette technisch directeur Hans Smulders heeft achtergelaten.

Alles wordt in het werk gesteld om tenminste een aantal versterkingen, naar verluidt is er een half miljoen euro beschikbaar, op 5 januari mee te laten gaan op trainingskamp naar Spanje. Want met wedstrijden tegen Willem II (uit), ADO Den Haag (thuis) en De Graafschap (uit) in een tijdsbestek van dertien dagen (20 januari-1 februari), moet NAC direct na de winterstop de piketpalen slaan voor handhaving.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen