Clint Leemans.
Volledig scherm
Clint Leemans. © Pedro Sluiter Foto

Geen NAC, maar RKC voor Leemans: ‘Hoor goede verhalen over Grim’

Clint Leemans blijft in de eredivisie actief en speelt de rest van dit seizoen voor RKC dat hem op huurbasis overneemt van PEC Zwolle. De 23-jarige middenvelder stond ook in de serieuze belangstelling van NAC en in mindere mate van Fortuna Sittard. 

,,De trainer heeft een grote rol gespeeld in mijn keuze voor RKC, ik hoor veel goede verhalen over Fred Grim”, zegt Leemans in een telefonische reactie. ,,Ik heb met alle trainers (NAC, RKC en Fortuna, red.) gesproken. Grim heeft zich hard gemaakt voor mij. Hij heeft een duidelijke visie en is een grote naam in de voetbalwereld. Hij is toch assistent-bondscoach geweest. Ik geloof in zijn visie en hoor veel goede verhalen over hem.”

NAC

Wat betreft eerstedivisionist NAC was zijn komst afhankelijk van een mogelijk vertrek van de overbodige Anouar Kali. Het beschikbare spelersbudget van twee miljoen euro, is namelijk goeddeels besteed. ,,Dat klopt”, zegt Leemans die. ,,Ik heb Willem Weijs (assistent van NAC-trainer Ruud Brood) een appje gestuurd dat ik naar RKC ga, hij vond het jammer. Maar begreep het wel.” 

Poll

Wat te doen met de eerste divisie?

Wat te doen met de eerste divisie?

  • Wachten totdat er weer gevoetbald kan worden (33%)
  • Per direct stoppen (67%)
945 stemmen