Volledig scherm
Olivier Rommens en trainer Stijn Vreven. © Pro Shots

Geblesseerde Rommens heeft nieuw contract niet in eigen hand

OnzekerheidHet aflopende contract van Olivier Rommens maakt de zware knieblessure die hij opliep extra vervelend. Weliswaar is heeft NAC een optie om de verbintenis van de Belg met één jaar te verlengen, maar de 22-jarige middenvelder beseft maar al te goed dat hij door zijn maandenlange revalidatie geen mogelijkheid heeft de beleidsbepalers te overtuigen.

,,Dat is frustrerend. Ik had me graag bewezen in de eredivisie. Ik was geen basisspeler, maar ik had zeker een keer mijn kans gekregen", zegt Rommens die in de zomer van 2016 transfervrij overkwam van (Jong) PSV  en voor twee jaar tekende met een optie voor een extra seizoen. ,,Wat er volgend jaar gaat gebeuren, weet ik niet. Daar ben ik nu niet mee bezig, omdat ik dag bij dag leef. Het belangrijkste is dat de knie helemaal herstelt. Eerst mijn gezondheid, de rest komt later."

Vorig seizoen kwam Rommens in de eerste divisie tot 23 competitiewedstrijden totdat hij een buikspierblessure opliep en de laatste drie maanden en daarmee de ontknoping in de play-offs miste. Eenmaal hersteld, manifesteerde hij zich tijdens de oefencampagne deze zomer, onder meer met een aantal goals, maar moest genoegen nemen met een plaats op de bank tegen Vitesse en PSV. Een dag na PSV liep hij op het kunstgras van Boeimeer een zware knieblessure op in een wedstrijd van het tweede. Daardoor komt hij dit seizoen niet meer in actie en moet hij op zijn eredivisiedebuut wachten tot volgend jaar.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement