Volledig scherm
Manu Garcia © Pro Shots

Garcia blijft positief na vijfde duel zonder zege: 'Kwestie van tijd'

Puntje,,We hebben een punt en achterin de nul gehouden, maar toch houd ik hier een dubbel gevoel over. De drie punten hadden erin gezeten, vandaar de teleurstelling.” Manu Garcia was samen met linksback Jose Angeliño de NAC-speler van wie de meeste dreiging uitging in het povere en armetierige duel tegen VVV (0-0) dat eindige zoals het begon.

Opvallend was dat NAC startte met zes spelers die VVV acht maanden geleden voetballes gaven in De Koel. Bij de Venlonaren gingen zelfs met zeven man op herhaling die in maart een 0-4-nederlaag kregen aangesmeerd . ,,In de eerste helft gingen we dit keer te veel met hun spel mee, dat hebben we niet goed gedaan. Van achteruit namen we soms te weinig initiatief en we speelden soms onbewust te afwachtend. En toch moeten we winnen, vind ik. Zeker na rust hebben we de kansen (Korte, Vloet) daarvoor gekregen”, zei Manu Garcia die bij afwezigheid van de geblesseerde Pablo Mari aanvoerder is.

Door het puntje gaat NAC op doelsaldo over Willem II heen dat evenals hekkensluiter Roda JC en FC Groningen en FC Twente, de nummers vijftien en veertien, zijn wedstrijd verloor. In dat opzicht boekten de Bredanaars een klein succesje. ,,Dit hadden we nodig. Na drie nederlagen op rij hebben we in twee lastige uitwedstrijden tegen FC Utrecht en VVV niet verloren. Het is zaak om zo snel als mogelijk een keer te winnen.”

Zorgen om de stand op de ranglijst, NAC staat zestiende en heeft net als Willem II, FC Twente en FC Groningen negen punten, maakt Garcia zich niet. ,,Alles staat dicht op elkaar. Tussen Sparta en Roda JC zit een marge van vijf punten. Het is na elf duels redelijk overzichtelijk.”

Aanvoerder

Dat hij op zijn negentiende aanvoerder is bij een club op het hoogste niveau, levert hem geen extra druk op. “In de jeugd bij Sporting Gijon was ik dat ook vaak. Een aanvoerder hoeft niet veel te praten, het gaat er volgens mij om dat teamgenoten hem zoeken wanneer het minder gaat of als er problemen zijn. Ik voel daarbij het vertrouwen van de groep.”

Met een assist (Vitesse uit) en nul goals is Gacria de eerste om te zeggen dat zijn statistieken beter moeten. ,,Het ziet niet altijd mee. Vandaag ook, een steekbal op Rai Vloet die in rug geduwd wordt, maar geen penalty krijgt. Het is het verhaal van ons seizoen, we hebben moeite met scoren. Daar werken we hard aan. We komen er aan, echt waar. Het is slechts een kwestie van tijd.” 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement