Finn Stokkers
Volledig scherm
Finn Stokkers © BSR/Soccrates

Franse verdediger Kapuadi onderweg naar NAC, Stokkers in beeld als spits

Als het aan NAC ligt, wordt Steve Kapuadi de volgende defensieve versterking. Finn Stokkers zou in beeld zijn als spits.

De centrale verdediger Steve Kapuadi (21) heeft volgens ingewijden meerdere gesprekken gevoerd met NAC en zou tot een akkoord zijn gekomen. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, zal de transfervrije Fransman zich na het weekend in Zundert melden voor de eerste trainingsweek.

Kapuadi was het afgelopen seizoen aanvoerder van het beloftenteam van AA Gent, maar wacht op zijn 21ste nog altijd op zijn profdebuut. Met zijn 1.96 meter en sterke lichaamsbouw moet hij het straks ingrijpend gerenoveerde elftal sturing geven van achteruit. Samen met de onlangs aangetrokken doelman Nick Olij, die een einde moet maken aan de slepende keepersklucht. De verdedigers Menno Koch en Alex Gersbach, op wie technisch directeur Tom Van Den Abbeele rekent, azen alsnog op een vertrek uit Breda.

In de kantlijn heeft Lucas Schoofs van AA Gent te horen gekregen dat hij mag uitzien naar een andere club. Als de middenvelder vóór 1 juli geen nieuwe werkgever heeft gevonden, wordt de oud-speler van NAC geacht zich bij de beloften te melden. Schoofs, tot medio 2020 onder contract in Gent, werd het afgelopen anderhalf jaar bij NAC geteisterd door aanhoudend blessureleed.

Stokkers

Verder heeft NAC meer dan gemiddelde belangstelling voor Finn Stokkers, de 23-jarige aanvaller die vanwege zijn transfervrije status bij verschillende clubs is aangeboden. Omdat de Bredase degradant een batterij aan nieuwe spelers nodig heeft, droppen zaakwaarnemers de ene na de andere naam. Stokkers is echter een serieuze kandidaat, stellen goed ingevoerde bronnen na een kleine rondgang.

Met dertien doelpunten en acht assists had hij in het seizoen 2017-2018 een wezenlijk aandeel in de onverwachte promotie van Fortuna Sittard. In de eredivisie was zijn rol een stuk bescheidener met vijf goals en twee assists. NAC communiceert pas als een transfer is afgerond. Dat zal dus maandag of dinsdag zijn.