Filipovic zorgt voor vreugde-explosie na goal in extremis: ‘Ik schoot gewoon’

VIDEOAndrija Filipovic was vrijdagavond de bejubelde man bij NAC in Oss. De Kroaat viel na een half uur in en schoot de Bredanaars in de slotminuut langs TOP. ,,Het is een geweldig gevoel.”

Door de late treffer schoot de linkspoot NAC naar de koppositie op de ranglijst, want De Graafschap morste punten in Kerkrade. Het was de eerste goal in dienst van de Bredanaars voor Filipovic. ,,Het is een geweldig gevoel. Het is lekker om te scoren. Mijn eerste goal, die gelijk belangrijk is voor team en club.”

Eerder miste Filipovic nog een kans in Oss, waarna NAC ondanks een belegering van het doel van TOP niet meer gevaarlijk werd. Beide ploegen leken af te stevenen op één punt. Tot de bal voor de voeten van de Kroaat belandde. ,,Ik zag Mounir (El Allouchi, red.) voorgeven en verwachtte de bal eigenlijk niet meer. Maar plots viel hij voor mijn voeten. Ik schoot gewoon en hij vloog binnen.”

Daarmee doet de linkspoot zich tekort, want de afwerking was een fraaie technische uitvoering. Het bracht zijn ploeg naast de driepunter ook de eerste positie op de ranglijst. ,,Die eerste plaats voelt goed, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Het is de spirit van het team dat we ons in deze situatie naar de overwinning knokken.”

Volledig scherm
Filipovic © Videostill