Volledig scherm
NAC. © Joep Leenen

FC Utrecht haalt talentvolle NAC-spits op

Weer vertrekt er een talentvolle jeugdspeler van NAC naar een eredivisieclub. De 16-jarige Tommy van Butselaar tekent donderdag een driejarig contract bij FC Utrecht dat een uitgekiend toekomstplan met hem heeft uitgedokterd. 

Omdat NAC de aanvaller geen contract aanbod, moet het nu genoegen nemen met een opleidingsvergoeding. Na een seizoen waarin hij in alle competities plus vriendschappelijke duels meer dan dertig keer scoorde voor NAC onder 17, had hij de clubs voor het uitzoeken. De Bredase spits, evenals zijn broer Michel van Butselaar in 2014 gescout bij Baronie, stroomt naar verwachting in bij de onder 19 van FC Utrecht.

Van daaruit zal hij de stap naar het beloftenteam maken dat uitkomt in de eerste divisie om vervolgens in de eredivisie te belanden. Een vergelijkbare route als de vier jaar oudere Nick Venema in Utrecht heeft doorlopen.

Tommy’s broer Michel van Butselaar (18) keert juist terug in de schoot van Baronie. De doelman maakte evenals de aanvaller geen kans op een contract na vijf jaar in de jeugdopleiding te hebben gezeten.

Jeugd

Onlangs nog plukte Feyenoord aanvaller Levi Roeland (onder 13) weg bij NAC, terwijl aan het begin van dit jaar Ajax de verdedigers Oualid Agougil (onder 14) en Daan van Reeuwijk (onder 12) losweekte in Breda. Daartegenover staan de meerjarige verbintenissen die Sabir Agougil (onder 17), Jan Paul van Hecke en Yassine Azzagari (beiden onder 19) van NAC kregen.