Volledig scherm
Fabian de Abreu, één van de zekerheidjes bij FC Dordrecht, ruimt op voor drievoudig Norwich-schutter Adam Idah. © BSR Agency

FC Dordrecht positief richting competitiestart met NAC: ‘Het linkerrijtje moet mogelijk zijn’

Met een 5-3 overwinning op Norwich City onder 23 sloot FC Dordrecht het wedstrijdgedeelte van de voorbereiding af. Hoewel de vraag blijft waar de ploeg werkelijk staat in het krachtenveld van de Keuken Kampioen Divisie, heerste er na afloop vooral positivisme.

Hoe sterk is FC Dordrecht werkelijk na zes weken voorbereidingstijd? Een sluitend antwoord is moeilijk te geven. Ook middenvelder en tweede aanvoerder Jari Schuurman kwam, na een korte overpeinzing, niet tot een definitief waardeoordeel. ,,Dat blijft moeilijk om te zeggen. We hebben een jonge ploeg, met veel kwaliteit. Ik denk, afgemeten aan de tweede helft van vorig seizoen, meer kwaliteit. Het linkerrijtje zou mogelijk moeten zijn.’’

Het vergelijkend warenonderzoek, de duels tegen de competitieopponenten FC Den Bosch en Jong AZ waarin FC Dordrecht een goede indruk maakte, voedde al eerder die gedachte. De open dag-match tegen Norwich City bood trainer Cláudio Braga in elk geval nog wat nieuwe inzichten.

,,We kregen te makkelijk treffers tegen, maar creëerden zelf ook veel kansen en waren productief. Daarnaast waren het tempo en de positieve agressiviteit in de duels ook prima. Dat geeft mij wel een goed gevoel. Na het verkennen en verfijnen zijn we nu in het stadium van het automatiseren.’’

Basisopstelling FC Dordrecht
Ten Hove; Montsma, Lewis, De Abreu, Ormonde-Ottewill; Schuurman, Kok, Smith; Cijntje, Marques, Hogesteger.

Zekerheidjes

Braga lijkt het grootste deel van zijn puzzel voor de start van de competitie ook al passend te hebben. In het basiselftal van afgelopen zaterdag ontbrak in elk geval aanvoerder Daniël Breedijk, die hoopt dat zijn ribblessure tijdig genezen is om vrijdag aan de aftrap te kunnen staan tegen NAC Breda.

Breedijk - dit keer vervangen door de scorende Noah Lewis - is één van de zekerheidjes, evenals doelman Ramón ten Hove, centrale verdediger Fabian de Abreu, Jari Schuurman en spits Pedro Marques. Niet toevallig allemaal spelers die zich in de as bevinden.Ook Jeremy Cijntje, controleur Thomas Kok, box-to-box-middenvelder Renny Smith en linksback Brandon Ormonde-Ottewill lijken de starters tegen NAC.

Twee posities vormen nog iets grotere vraagtekens: Stef Gronsveld en Lewis Montsma kregen op de rechtsbackpositie allebei speeltijd. Als andere flankaanvaller koos Braga ook zaterdag wederom voor Quincy Hogesteger, die veel speelde in de voorbereiding en met Zeki Erkilinic vecht voor een plaatsje in de basiself.

Het verhaal gaat onder de foto verder.

Volledig scherm
Pedro Marques van FC Dordrecht viert zijn doelpunt tegen Norwich City onder 23. © BSR Agency

Indruk

Bij Norwich City maakte Adam Idah indruk met drie treffers. Niet toevallig was uitgerekend hij het target van FC Dordrecht om binnen het samenwerkingsverband met de Engelse club op huurbasis tijdelijk over te nemen. Idah is echter voorbestemd om tot de selectie van de in de Premier League teruggekeerde ‘kanaries’ te gaan behoren. En met Pedro Marques heeft FC Dordrecht een scorende spits in huis gehaald.

De teller na vier oefenduels staat op zeven treffers voor de Portugees. ,,Maar we zullen het worteltje onder zijn neus moeten blijven houden’’, aldus Braga. ,,Een écht goede spits laat het telkens zien. Maar het mag duidelijk zijn dat we tot nu toe heel blij zijn met zijn inbreng.’’

Scoreverloop FC Dordrecht - Norwich City onder 23
8. Fabian de Abreu (1-0)
10. Pedro Marques (2-0)
27. Louis Lomas (eigen doel) (3-0)
29. Adam Idah (strafschop) (3-1)
34. Adam Idah (3-2)
55. Pedro Marques (4-2)
65. Adam Idah (4-3)
81. Noah Lewis (5-3)

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!