Volledig scherm
Martin van den Kerkhof © BSR Agency

Excelsior zonder ontslagen trainer Moniz tegen NAC, Van den Kerkhof vrijdag de scheidsrechter

Evenals vorig seizoen in de eredivisie, toen NAC met 1-2 won dankzij een kopbal van Menno Koch in de blessuretijd, is scheidsrechter Martin van den Kerkhof in de eerste divisie op Excelsior - NAC gezet. 

Van de tien wedstrijden onder leiding van Van den Kerkhof wisten de Bredanaars er zes te winnen tegenover twee nederlagen. Excelsior kan vrijdag (20.00 uur) niet beschikken over doelman Alessandro Damen die maandag met rood van het veld werd gestuurd in het duel met Jong PSV. 

De 2-1-nederlaag tegen de beloften van PSV betekende meteen ook het einde van trainer Ricardo Moniz die de laan is uitgestuurd vanwege de tegenvallende resultaten in de competitie. ,,We hebben deze beslissing gemaakt om de negatieve spiraal te doorbreken. Dat gaan we proberen met een ander gezicht”, zegt directeur Ferry de Haan.

Volledig scherm
Moniz © BSR Agency

Moniz nam het roer bij Excelsior in april 2019 over nadat Adrie Poldervaart opstapte. Het lukte Moniz niet om de club in de eredivisie te houden, in de play-offs was RKC te sterk. Na vijf seizoenen eredivisievoetbal kwamen de Rotterdammers daarom weer uit in de eerste divisie.

Toch kreeg Moniz op Woudestein de kans zich te revancheren. Met zijn gedreven aanpak en fanatieke trainingen oogste hij zowel lof als kritiek. Maar nu Excelsior onder hem vier duels op een rij zonder overwinning is, dreigt de heilige missie om na dit seizoen weer eredivisievoetbal te spelen, te mislukken.

Daarom wil Excelsior een nieuwe trainer voor de groep zetten. Wie dat wordt, kan De Haan nog niet zeggen. ,,Daar zijn we mee bezig. Het zal moeten blijken hoe snel we daar in kunnen slagen.” Voor nu nemen assistenten Andre Hoekstra en Marco Gentile het over, maar het is de bedoeling dat de nieuwe trainer komende vrijdag, wanneer NAC naar Woudestein komt, al op de bank zit.

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.