Volledig scherm
Ernie Brandts als interim-trainer bij FC Dordrecht. © Pro Shots

Ernie Brandts assistent-trainer bij NEC

NEC heeft Ernie Brandts binnengehaald als nieuwe assistent-trainer. De voormalige international wordt in Nijmegen de secondant van de Duitse hoofdcoach Peter Hyballa. Hij heeft bij de eredivisieclub een 2-jarig contract ondertekend.

Brandts (60) volgt Jefta Bresser op, die deze week zijn contract in De Goffert liet ontbinden. De oud-international was afgelopen jaar niet meer actief in het betaalde voetbal. Hij trainde het bescheiden RKVV DIA in het Brabantse Teteringen. Daarvoor was hij als hoofdcoach werkzaam bij FC Dordrecht, Young Africans in Tanzania en APR in Rwanda. Andere clubs op zijn lijstje zijn Rah Ahan (Iran), NAC, FC Volendam en PSV (jeugd en assistent-trainerschap).

Brandts woont in Eindhoven, maar is geboren en getogen in Gelderland. Hij groeide op in Nieuw-Dijk bij Didam. Via VV Sprinkhanen kwam hij terecht bij De Graafschap. Zijn hoogtijdagen beleefde Brandts vervolgens bij PSV. Hij werd vermaard om zijn kopkracht en haalde het Nederlands elftal. In 1978 maakte hij deel uit van Oranje, dat op het WK in Argentinië tweede werd.

DIA
Ernie Brandts stond afgelopen seizoen voor de groep bij zaterdagderdeklasser DIA.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (31%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
421 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen