Volledig scherm
Rat Verlegh Stadion. © Marcel van Dorst

Eric Matijsen stopt als commercieel manager ‘na alles wat er gebeurd is binnen NAC’

De uittocht van mensen op vitale plekken binnen de organisatie van NAC houdt aan. Commercieel manager en Bredanaar Eric Matijsen stopt per 1 september als commercieel manager en is na manager jeugdopleiding Tim Gilissen (Heracles) en assistent personeelszaken Marion Vroenhoven (AZ) de derde persoon deze week van wie bekend wordt dat hij of zij vertrekt. 

Aan sponsors van de businessclub heeft de 34-jarige Matijsen laten weten dat ‘in het licht van alles  wat er gebeurd is hij zich niet meer volledig kan geven'.  De Bredase club bevestigde dinsdag tegen het eind van de middag met een summier persbericht het pijnlijke besluit van Matijsen die sinds april 2014 commercieel manager is. Evenals interim-directrice Nicole Edelenbos, de raad van commissarissen en de grootaandeelhouders die door Matijsen op de hoogte zijn gebracht over diens beslissing om te stoppen. De sponsors van NAC, veelal uit het midden- en kleinbedrijf (MKB), hebben met ontzetting gereageerd op het nieuws.

Eerder dit seizoen zijn technisch directeur Hans Smulders (september), commissaris technische zaken Sepp de Roover (november), algemeen directeur Justin Goetzee (december) en het technisch hart met o.a. Pierre van Hooijdonk (februari) van het toneel verdwenen. Daar komen nu dus Gilissen, Vroenhoven en Matijsen bij.