Volledig scherm
© Pro Shots

Enkelblessure werpt Bodi Brusselers tijdelijk terug

ZUNDERT – In navolging van Jeff Stans heeft ook Bodi Brusselers een enkelblessure opgelopen op de training. De aanvaller mist daardoor de twee thuiswedstrijden van NAC deze week: morgen tegen VVV (beker) en vrijdag De Graafschap (competitie).

Na zijn knallende entree deze zomer, opgeluisterd met een doelpunt bij zijn debuut op de openingsdag en nadien twee basisplaatsen, heeft de 17-jarige Brusselers in de maand september alleen nog bij de beloften gespeeld. NAC is al een tijdje bezig om het talent uit de eigen opleiding met een eerste profcontract meerdere jaren vast te leggen.

De technische staf heeft er wel goede hoop op dat Cyriel Dessers en Fisayo Adarabioyo inzetbaar zijn tegen VVV. De twee spitsen kwamen vrijdag niet ongeschonden uit het duel met RKC, waarin beiden een doelpunt voor hun rekening namen. Dessers heeft last van zijn rug, terwijl Adarabioyo met zijn enkel sukkelt. De treffer in Waalwijk was overigens de eerste in Bredase dienst voor Adarabioyo, terwijl Dessers met vijf goals in zeven wedstrijden een aardig moyenne begint op te bouwen zo vroeg in het seizoen.

„Ik vond Dessers tegen RKC zijn beste wedstrijd tot nu toe spelen. Hij was aanspeelbaar, was veel bij het spel betrokken en maakte een mooie goal die werd afgekeurd. Je ziet hem echt beter worden”, oordeelde trainer Marinus Dijkhuizen gisteren. De verwachting is dat hij wijzigingen doorvoert voor de bekerontmoeting met de Venlonaren om andere spelers die op de deur kloppen een kans te geven.