Volledig scherm
© Pro Shots

Enkelblessure Stans, El Allouchi krijgt kans op tienZUNDERT - Nieuwe tegenslag voor Jeff Stans. Nadat hij tegen FC Den Bosch na een uur spelen gewisseld werd, trainer Marinus Dijkhuizen was niet tevreden over zijn inbreng, heeft de middenvelder op de training een enkelblessure opgelopen. Wat de ernst van de kwetsuur is, zal de komende dagen moeten blijken.


Zeker lijkt wel dat hij morgen de wedstrijd met koploper Jong PSV moet missen. Een bijzonder vervelend moment met de wetenschap dat Dijkhuizen zoekende is naar de ideale invulling op het middenveld. Gisteren wees Stans op de grote bobbel op zijn rechterenkel om te laten zien waar de pijn zit. De speler hoopt vooral dat zijn enkelbanden niet zijn aangetast. Samen met Thomas Agyepong werkte hij met de fysio gisteren een individueel programma af. Agyepong kampt met de naweeën van de achillespeesblessure die hij drie weken geleden in de wedstrijd tegen MVV opliep. De Ghanees ontbreekt evenals Stans tegen het beloftenteam van PSV. Rommens sloot gisteren wel weer aan bij de groep, maar wordt niet bij de eerste elf verwacht.

Het ontbreken van Stans biedt Mounir el Allouchi een onverwachte kans om zich in de kijker te spelen. De Roosendaler krijgt zo goed als zeker zijn kans op zijn favoriete tien positie als aanvallende middenvelder. Dat mag gerust opvallend genoemd worden aangezien El Allouchi de laatste drie duels niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Dat had deels te maken met het gegeven dat de speler, die eind deze maand 22 jaar wordt, op de nominatie stond om te vertrekken bij NAC. Omdat de aanbiedingen die hij ontving hem niet konden bekoren, besloot hij te blijven en zijn laatste contractjaar uit te dienen. Tegen de lijstaanvoerder van de eerste divisie mag hij laten zien dat hij goed genoeg is om de Bredanaars aanvallend bij de hand te nemen.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.